Download het plantenoverzicht!

Doe mij ook een ton!

STEEN ER UIT, TUIN ER IN, TON ER BIJ!

Onze stenige stad is niet gemaakt voor hevige buien en extreme hitte. Hoe zorgen we ervoor dat onze wijk Middelland nog fijner, groener en duurzamer wordt? Het team Duurzaam (DUZAMMM) van bewonersplatform Mooi, Mooier, Middelland wil samen met jou werken aan een wijk die bestand is tegen klimaatverandering. Het idee is heel simpel: we halen stoeptegels eruit, doen daar een geveltuin in en zetten er een regenton bij. Het regenwater stroomt dan niet in het riool maar wordt in de ton bewaard voor het tuintje. Zo staan straten minder snel blank, worden straten groener en wordt het minder snel te heet in de wijk. Iedere liter wateropvang is er één, iedere steen eruit in ruil voor een tuin draagt bij aan de biodiversiteit, helpt tegen de hittestress en beschermt funderingspalen!

WIE EN WAT?

Er zijn 300 zichtbare regenpijpen in Middelland. Of deze nou van Woonstad, VVE’s of particuliere eigenaren zijn - wij willen graag dat iedereen meedoet!

wij willen graag dat iedereen mee doet. Woon je in de wijk Middelland? Heb je aan de straat een regenpijp waarnaast een ton past? Ben je geïnteresseerd in een geveltuin? Meld je dan nu aan! Het DUZAMMM-team gaat met je in gesprek over jouw voorkeuren voor de aansluiting van een regenton en de aanleg van een geveltuin. Zijn we er dan over uit dan maken we met jou een afspraak voor uitvoering. We geven daarbij eerst voorrang aan de tonnen en tuinen die op straat zichtbaar zijn. Maar ook als er alleen bij de achtergevel een regenton kan, horen we dat graag van je! Ook zullen TonTuinen in de uitvoeringsplanning zoveel mogelijk per straat gecombineerd worden. Natuurlijk houden we rekening met de richtlijnen vanuit het RIVM om groepsvorming te voorkomen.

DOE MIJ OOK ZO’N TON!

Het DUZAMMM-team kan je helpen met aanschaf én aanleg van Ton & Tuin; een standaard regenton kost €50 en een geveltuin €15. Je kunt ook kiezen voor varianten naar voorkeur - bekijk onze keuzekaart. Zijn de kosten toch een probleem, dan zoeken we samen met jou naar oplossingen. Wij kunnen een basis TonTuin tegen deze geringe kosten aanbieden omdat ons project ondersteund wordt door Rotterdams Weerwoord, Hoogheemraadsschap Schieland en Krimpenerwaard, Woonstad, Stadsbeheer en natuurlijk Mooi, Mooier, Middelland. Wij zien uit naar jouw aanmelding en nemen snel contact op over de vervolgstappen.

Vul het aanvraag formulier in!